Werkwijze

Ik wil mensen rust, veiligheid en steun bieden. Door veiligheid te ervaren durven mensen weer te laten zien wie ze zijn, wie ze “echt” zijn.

Als je geïnteresseerd bent in haptotherapie nodig ik je uit voor een oriëntatiegesprek (vooral voor mensen die verwezen zijn en die nog niet goed weten of haptotherapie bij hen past).

Als je verder wilt gaan spreken we 2 tot 3 intake-sessies af. Via gesprek, ervaringsoefeningen en aanraking staan we stil bij hoe je in het leven staat, welke patronen je laat zien in relatie met jezelf en met anderen. Waardoor kom je nu met je specifieke hulpvraag, hoe is je emotionele ontwikkeling verlopen en wat heb je nu nodig om verder te groeien? We werken dit samen uit in een behandelplan met leerdoelen.

Het klinkt allemaal theoretisch, maar het belangrijkste is dat je ontdekt wie je bent en dat je mag zijn wie je bent in een veilige en vertrouwde omgeving. In de therapie gaat het niet om grote karakterveranderingen, je hoeft geen ander mens te worden, maar wel om toevoegingen en handvaten vinden voor de dingen waar je tegenaan loopt in je leven.

Afspraken gebeuren in overleg, in principe overdag en 1 keer per week ’s avonds.