Persoonlijk

Mijn naam is Linda van Weersch. In 1981 ben ik begonnen in de A-verpleging in het oude ziekenhuis Sint Annadal, waar ik nu na zoveel jaren weer terug ben met mijn eigen praktijk voor Haptotherapie.

Mijn werk op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis) leerde me dat mijn hart ligt bij de psychische begeleiding van mensen. In die tijd echter durfde ik die overgang nog niet aan. Ik koos daarom voor de opleiding Maatschappelijke Gezondheidszorg en ging daarna werken als wijkverpleegkundige in de thuiszorg, voornamelijk in de begeleiding van terminaal zieke mensen. Hier kreeg ik de bevestiging dat lichaam en psyche niet op te splitsen zijn. Wanneer je iemand op een betrokken manier verzorgt en aanraakt ontstaat er ruimte om onderliggende gevoelens te bespreken.

In 2001 heb ik de 4-jarige opleiding tot haptotherapeut in Nijmegen afgerond. Daarna heb ik ervaring opgedaan in een multidisciplinair team in een reïntegratiebedrijf, waar mensen met klachten als rsi, whiplash, burn-out, depressie, etc. naar werk begeleid werden.

Sinds 2002 heb ik mijn eigen praktijk voor haptotherapie, waarin ik soms ook samenwerk met collega-haptotherapeuten. Vanaf 2015 werk ik ook als bevoegd relatietherapeut.